یک ویروس میتواند دادههای ما را از بین ببرد و با کاهش سرعت آن، بر عملکرد رایانه ما تأثیر بگذارد. یک ویروس می تواند داده های حساس ما را به شخص دیگری بازگرداند یا به شخصی اجازه دهد از راه دور به رایانه ما دسترسی داشته باشد و به دلایل خود از آن استفاده کند. در این شرایط آنتی ویروس “خرید لایسنس نود 32” وارد عمل می شود، آنتی ویروس نرم افزاری است که از ویروس ها و هر نوع نرم افزار مخرب کامپیوترها جلوگیری می کند.
آنتی ویروس چیست؟
نرم افزار آنتی ویروس برای جلوگیری، اسکن، شناسایی و حذف ویروس ها از رایانه یا لپ تاپ طراحی شده است. پس از نصب، اکثر نرمافزارهای آنتیویروس در پسزمینه کار میکنند تا حفاظت از ویروس را در زمان واقعی ارائه دهند. یک برنامه آنتی ویروس، که معمولاً به عنوان یک اقدام پیشگیرانه امنیت سایبری روی رایانه نصب می شود، می تواند به جلوگیری از طیف گسترده ای از تهدیدات سایبری مانند کی لاگرها، ربایندگان مرورگر، اسب های تروجان، کرم ها، روت کیت ها، جاسوس افزارها، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، بات نت ها، تلاش های فیشینگ و … کمک کند. حملات باج افزار و غیره
انواع نرم افزار آنتی ویروس
جدا از روشهای تشخیصی که در بالا توضیح داده شد، انواع اسکنهایی که یک آنتیویروس ارائه میدهد معیاری برابر برای موفقیت آن است.
اسکن بر حسب تقاضا: اصطلاح اسکن درخواستی به خودی خود به این معنی است که این ویژگی یا زمانی اجرا می شود که کاربر بخواهد رایانه خود را در صورت مشکوک شدن به هرگونه رفتار غیرعادی اسکن کند یا کاربر آن را برنامه ریزی کند تا در زمان مشخصی اجرا شود.
محافظت در زمان واقعی: تقریباً تمام برنامههای آنتی ویروس مدرن این نوع محافظت خودکار را ارائه میکنند که در پسزمینه اجرا میشود و در نتیجه شانس گرفتن بدافزار را قبل از آسیب رساندن به آن افزایش میدهد. بنابراین، این نوع اسکن ها به عنوان محافظ پس زمینه نیز شناخته می شوند. در حالی که داده ها در حافظه فعال بارگذاری می شوند، سیستم را برای هرگونه فعالیت مشکوک به صورت بلادرنگ رصد می کند. به عنوان مثال، هنگامی که یک درایو USB وارد می شود یا یک فایل دانلود شده اجرا می شود.
اسکنهای هوشمند: در بخش اسکنهای هوشمند، یک آنتی ویروس فقط فایلهای انتخابی را اسکن میکند که احتمال آلوده شدن آنها بیشتر است. این نوع اسکن نیاز به منابع سیستم را کاهش می دهد و در عین حال از انواع رایج تر ویروس ها، تهدیدها و خطرات محافظت می کند.
Spyware Scanners: این نرم افزارهای جاسوسی را اسکن و حذف می کنند، نرم افزاری که ممکن است بدون اطلاع شما برای جمع آوری داده ها روی دستگاه شما نصب شده باشد.
آنتی ویروس ML: آنتی ویروس یادگیری ماشینی از یادگیری ماشینی برای شناسایی تهدیدها استفاده می کند. توانایی آن در یادگیری از تجربیات قبلی، آن را به یک مانع موثر در برابر عفونت های ناآشنا تبدیل می کند.
آنتی ویروس پایگاه داده: از پایگاه داده ای از خطرات شناخته شده برای جستجو، شناسایی و رسیدگی به تهدیدات استفاده می کند.
حذف کننده های بدافزار: به جای جلوگیری از ورود بدافزار به سیستم شما، اینها برای حذف بدافزارهای موجود هستند.
آنتی ویروس ایمیل: آنتی ویروس ایمیل در درجه اول برای اسکن و جلوگیری از انتشار بدافزار از طریق ایمیل استفاده می شود.
آنتی ویروس اکتشافی: ویروس های کشف نشده را با بررسی کد برای صفات مشکوک شناسایی می کند.
نرم افزار آنتی ویروس چگونه کار می کند؟
نرمافزار آنتیویروس اغلب در پسزمینه، رایانهها، سرورها و دستگاههای تلفن همراه را برای بدافزار اسکن میکند و از رشد آن جلوگیری میکند. بسیاری از نرمافزارهای آنتیویروس حاوی شناسایی و پیشگیری بلادرنگ تهدید برای محافظت در برابر آسیبپذیریهای احتمالی هستند
دایرکتوری ها یا فایل های فردی را در برابر کتابخانه ای که حاوی امضاهای مخرب است اسکن می کند تا الگوهای غیرعادی را که نشان دهنده وجود نرم افزارهای مخرب هستند شناسایی کند.
به کاربران امکان می دهد اسکن ها را به گونه ای برنامه ریزی کنند که بتوانند به طور خودکار اجرا شوند.
کاربران می توانند اسکن های جدید را در هر لحظه آغاز کنند.
هر نرم افزار مخربی را که به طور خودکار در پس زمینه یا با اطلاع رسانی به کاربران در مورد مشکلات و درخواست از آنها برای حذف فایل ها شناسایی می شود، حذف می کند.
برای اسکن کامل کامپیوترها، نرم افزار آنتی ویروس باید به کل سیستم دسترسی ممتاز داشته باشد. این باعث میشود نرمافزار آنتیویروس به هدفی آسان برای مهاجمان تبدیل شود و محققان اجرای کد از راه دور و سایر نقصهای شدید در محصولات نرمافزار آنتیویروس را در سالهای اخیر شناسایی کردهاند.