Eau De Parfum Vs Eau De Toilette Parfumuri: asemănări și diferențe

Industria parfumurilor este o întreprindere de un miliard de dolari care a adus faimă și bogăție celor care sunt capabili să conceptualizeze un parfum cu adevărat memorabil și unic. Poate fi considerat un lux pentru unii, dar nu se poate nega faptul că aromele sunt atât de stimulatoare de încredere și de îmbunătățire a dispoziției. Este imposibil ca cineva să ignore sau să facă lumină semnificația și impactul parfumurilor în toate viețile noastre.

Atunci când cumpărați orice tip de parfum, trebuie să fiți conștienți nu doar de arome, ci și de categoriile de concentrare pentru a determina dacă obțineți într-adevăr un raport calitate-preț. Un parfum este compus parfum oriental în mare parte din materiale parfumate adăugate la o bază sau un purtător ales. Baza poate fi alcoolul parfumierului sau alți solvenți neutri fără parfum, cum ar fi uleiul de jojoba sau uleiul de cocos, pentru a numi doar câțiva. Este important ca consumatorul să înțeleagă nivelurile de concentrație pentru a determina cât de puternic și de durată este un parfum odată pulverizat.

Atât Eau de Toilette, cât și Eau de Parfum sunt cele mai comune niveluri de concentrație de parfum utilizate în afacere. În afară de acestea, există câteva alte tipuri cu diferite niveluri de potență.

Apa de parfum este al doilea cel mai înalt nivel de concentrație de parfum. Este cunoscut și sub numele de Eau de Perfume sau Millesime. Parfumurile clasificate la acest nivel au o concentrație între 10 și 20%, 15% fiind cel mai frecvent utilizate.

Pe de altă parte, Eau de Toilette au concentrații mai mici de parfum (în jur de 5 până la 12%; 10% fiind media) și sunt cea mai comună versiune vândută în magazinele universale pentru mărcile pe care le stoc. Denumite și apă de toaletă, parfumurile clasificate la acest nivel de concentrație au de obicei un conținut ridicat de alcool și sunt considerate un parfum slab din cauza stării mai diluate.

Cele mai multe ape de toaletă folosesc notele florale ca parfum și temă principală (florile sunt mai frecvent utilizate decât orice alte tipuri de arome pentru a crea un parfum pentru stropire corporală și produse după baie sau duș). Așa cum este de așteptat, un parfum Eau de Toilette, datorită naturii sale diluate, se estompează de fapt mai repede în comparație cu parfumurile Eau de Parfum.

Nu este surprinzător, o apă de parfum este cu siguranță mai scumpă decât un parfum de apă de toaletă. Indiferent de preț, totuși, pentru cei care își permit să plătească puțin mai mult, Eau de Parfum sunt soluția de urmat. În ceea ce îi privește, achiziționarea unui parfum mai concentrat și de lungă durată este bani bine cheltuiți.

Pentru cei care preferă parfumurile mai puțin concentrate, există mai multe opțiuni oferite de industria de producere a parfumurilor. Cele mai populare alternative sunt apele de flori, apa de colonie și stropirea corpului. Experții au descoperit, de asemenea, că unele ape parfumate precum cele din trandafiri, lavandă și iasomie au de fapt unele beneficii pentru sănătate. Unele sunt folosite ca un tonic reparator al pielii, ajutor de relaxare și stimulente de energie în perioadele stresante.

Istoria a arătat, de asemenea, că apele cu flori parfumate au fost folosite ca tonic medicinal pentru a îndepărta ciuma bubonică în secolele XV-XVI. Unele tipuri binecunoscute de ape de toaletă de-a lungul istoriei sunt apa carmelită (preparată de călugărițele carmelite în 1379 pentru Regele Carol al Franței), Eau de Lavand Ambre (un amestec spaniol parfumat folosit atât pentru păr, cât și pentru piele) și apa Kananga. (considerată de jamaicani drept o apă sfințită folosită în scopuri de purificare și alte ceremonii sacre.)